大滾友火鍋 (紅棉大廈)

Big Boil's Club (紅棉大廈)
餐廳: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
雖然我哋好鍾意打邊爐,但我哋就好少喺屋企打邊爐。因為每次打邊爐都好大陣仗,又要買、又要洗,食飽仲有勁多碗要洗,所以每次想打邊爐,都係「請你滾滾出去」啦!講到出去打邊爐,最重要真係個湯底,其次係高質嘅食材,而荃灣嘅大滾友火鍋,就完全滿足到以上嘅要求。花膠雞鍋呢個花膠雞鍋落足本,夠晒真材實料!店員會將又長又厚嘅花膠剪細放入窩,滾起後再將五成熟嘅雞件放埋落鍋一齊煲滾。當再次滾起,就可以先品嚐一下湯底。花膠厚身軟綿,一入口就感受到充滿着滿滿嘅骨膠原;雞件亦非常嫩滑,兩者嘅精華令花膠雞湯充滿鮮甜味,真係令人飲完一碗又一碗!大滾友牛肉拼盤呢個大滾友牛肉拼盤包括頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛舌,估唔到食牛都食得咁International啊!而且每一塊牛都非常新鮮嫩滑,油脂甘香,充斥住濃濃嘅牛香。伊比利亞橡果豬呢個被譽為「豬肉中嘅和牛」,果然非同凡響!除咗有大理石紋嘅油花之外,肉味仲非常濃郁,絕對係嚟到大滾友火鍋嘅必食推介。新鮮鮑魚食得太多肉都要食吓其他嘢,所以就嗌咗海鮮嘅代表:鮑魚。鮑魚爽口彈牙,非常新鮮,而且價錢親民,食多幾隻都唔肉赤呀!大滾友雜菜

大滾友雜菜拼盤
呢度嘅雜菜拼盤,除咗蔬菜外仲有蕃茄、粟米、金菇、蓮藕、萵筍、木耳、仲有好特別嘅紫淮山。紫淮山比一般淮山有更高營養價值,打完邊爐咁肥膩,當然要食返啲補下脾胃啦!

自家製竹蔗茅根
大滾友火鍋嘅竹蔗茅根係自家製,絕對係誠意之作。飲落非常滋潤解渴,而且唔算好甜,飲完即刻覺得冇咁熱氣啊,減少罪惡感。

火焰焦糖豆腐花
打完邊爐咁熱,當然要食返甜品,透心涼一下。呢個火焰焦糖豆腐花,唔好以為係熱嘅,其實佢係一個凍嘅豆腐花呢!頂層加上一層少量食用酒精,即場燒成焦糖。加上糖水同黃糖嘅陪襯,一碗滑捋捋又解暑嘅豆腐花就誕生啦!
2024-03-18