呢日係觀塘搵左間工廈西餐廳, 帶左女朋友黎食。餐廳位置都非常方便好易搵。上到去發現都幾full, 接近坐滿人。好在有book 位~唔駛等就坐底啦~食物選擇都非常多, 我地選擇左試一試二人餐。一開始上既當然係前菜啦~分別係大啡菇田園沙律 同火腿件蜜瓜田園沙律。正正天氣好熱, 有沙律開下胃先。火腿伴蜜瓜呢個沙律我認為係必嗌, 味道非常夾, 而且有配黑醋汁, 食慾大增。緊接黎既係誠意十足既南瓜忌廉湯。廚師好有心思拉過花係面。賣相一流!呢個餐湯有濃濃既南瓜香, 而且飲到打碎左南瓜既texture。正!跟住要黎main喇! 先到海鮮意大利飯。海鮮飯用料十足, 大大粒蝦球, 大大粒帶子, 啖啖肉!飯本身用既應該係正宗意大利米, 比起日本米更加圓身同大粒。中意食risotto既食家一定滿意!再黎既係三文魚芝士薄餅, 呢個薄餅係可以拉到12吋既絲出黎, 皆因芝士超多的。薄餅本身好脆口, 又唔會太厚, 廚師well done. 呢個時候已經超飽。薄餅決定唔好嘥打包番屋企再食。呢個時候仲有甜品要上。分別係士多啤梨泡芙同雲石蛋糕, 甜品份量少少地岩岩好。當中泡芙又係必推之選。比起甜品鋪都唔失禮。總括而言,
食物選擇都非常多, 我地選擇左試一試二人餐。

一開始上既當然係前菜啦~

大啡菇田園沙律

火腿伴蜜瓜田園沙律

緊接黎既係誠意十足既南瓜忌廉湯。
廚師好有心思拉過花係面。賣相一流!

跟住要黎main喇!

海鮮意大利飯

飯本身用既應該係正宗意大利米, 比起日本米更加圓身同大粒。
中意食risotto既食家一定滿意!

三文魚焗芝士薄餅

呢個時候仲有甜品要上。

士多啤梨泡芙

雲石蛋糕

分別係士多啤梨泡芙同雲石蛋糕, 甜品份量少少地岩岩好。
當中泡芙又係必推之選。比起甜品鋪都唔失禮。

總括而言, 可以見到餐廳既食物煮得好有心思, 而份量十足, 有機會要再試試其他食物!!
2018-07-19
大啡菇田園沙律