2017-06-20 1352 瀏覽
譚仔一直係塔塔子飯堂,一向只係黃色碗譚仔忠實粉絲!平心而論,間間分店嘅水準的確係有差別嘅,而塔塔子係東九龍蒲開,官塘九龍灣牛頭角嘅譚仔我通通試過哂!藍田呢間係最好食嘅!可能唔算旺區,鋪面雖人多但唔係踢哂腳,都叫做開街坊同學生哥生意,米線睇得出係用心制作的同旺區嘅譚仔確係有分別,最明顯係米線唔會太淋,夠QQ,真係好好食!塔塔子一吃不能自拔的重慶辣!外表嚇人內裡斯文就係呢種喇!香味十足,辣得過癮而不嗆喉!雞肉一向係譚仔米線配料主打,而新推出嘅墨魚春卷亦係塔塔子新歡,入口彈牙,仲有少少蟹子,正朋友嘅米線,五小辣對我黎講就清左d,不過有豬潤嘅出現令湯底多一分甘香!竹笙吸哂d湯底,簡直一流!平日喺旺區嘅譚仔食呢個蒜泥白肉,好多時都係一pat咁,痴住哂,而今次藍田呢間分店係片片分明!一夾就夾到,上菜亦見心思,你睇,擺得幾靚!藍田呢間譚仔係咪全港the best分店就唔敢講,不過一定係我食過最like嘅譚仔!
譚仔一直係塔塔子飯堂,一向只係黃色碗譚仔忠實粉絲!

雞肉墨魚春卷,重慶辣小辣

豬潤竹笙,麻辣五小辣