介紹返💁🏻‍♀️。。🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼。安平燒肉 Anping Grill。創興廣場9樓。晚市燒肉吃到飽M5和牛餐正價。HKD418 + 10%19:30前離座。HKD358 + 10%21:00後入座。HKD388 + 10%🤫 我哋揀咗早場食五點半..食完啱啱好七點半..咁我哋被安排喺二人卡座..打對面坐嘅..逢親兩個人大部份都安排喺呢一度..座位比較緊貼些少但係枱面都夠位擺嘢食嘅🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅
介紹返💁🏻‍♀️

🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼
。安平燒肉 Anping Grill
。創興廣場9樓

晚市燒肉吃到飽
M5和牛餐
正價。HKD418 + 10%
19:30前離座。HKD358 + 10%
21:00後入座。HKD388 + 10%

🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅話可以Skip😅
🤫 烤帆立貝係必須要瘋狂Encore嘅👍🏻帆立貝Size屬於中碼..唔似得出邊嗰啲放題全部都係細粒到燒完唔見咗個影
🤫 除咗食咗一人六七八隻帆立貝之外仲有鹽蒜燒生蠔同埋虎蝦都係個人相當推介嘅..佢哋呢度啲海鮮九成九都係新鮮大隻好味好肉地
🤫 嗰啲涼拌小食或者係台式小點..首推滷水味相當入味嘅滷水涼拌鴨舌..然後海苔炸蝦卷絲瓜煮蜆花枝甜不辣同埋起司鵪鶉蛋都一定要試吓嘅..哎~嗰個奶油金菇落埋櫻花蝦落去煮超好味
🤫 嗰個芋圓係阿G讚不絕口嘅..佢話直頭係出邊幫襯甜品舖買到嘅質素..煙靭有口感..材料多元化仲落埋花生添..好可惜冇得Encore咁話🤭
🤫 總括嚟講..食材新鮮款式都多..個人亦都好欣賞佢哋各種獨有嘅配料同醬汁..好似我多次提及過嘅櫻花蝦油啦..仲有安平黃金醬..就連個豉油都係特調嘅..呢啲都係出邊其他燒肉店所不能搵到嘅
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2024-04-13