2017-07-22 589 瀏覽
見有咁多好評,滿懷期待,諗住黎試下啦~不過真係一次就夠,絕無下次!我哋兩個人七點幾去到攞飛,等咗個幾鐘先有位。因為今日天氣真係好熱,加上係街鋪,惟有熱住等...入到去環境以台灣做主題,係幾靚又夠新,不過位置唔太鬆動。等咗咁耐,拿拿臨揀野食,我哋總共揀咗5樣嘢。依個味道一般,而且太稀,冇咩麵線,同台灣食過比差好遠。鹽酥雞味道正路,亦有啲創意,因為佢會俾6種唔同嘅調味粉你自己灑落去,原來梅子&紫菜同鹽酥雞幾夾~芝士冇咩味,咖哩就直情係咖哩杯麵個隻味。呢個泡飯完全失望,同餐牌張相都差好遠😞湯多料一般,味道毫冇鮮味,只得味精湯味。依個咖哩蝦飯味道最好,亦係較為令人滿意。咖哩比較稠身,而且唔太辣。啲蝦都算大隻彈牙,而薯角亦脆口!依杯野就真係離哂譜,好想知究竟飲得幾多啖,你睇下9成都係冰,已經自己去試下整碎啲冰,但飲左幾啖,已經冇得飲,仲要$38杯😤希望愈大,失望愈大。試過一次,認真怕怕~
見有咁多好評,滿懷期待,諗住黎試下啦~
不過真係一次就夠,絕無下次!

阿春麵線
依個味道一般,而且太稀,冇咩麵線,同台灣食過比差好遠。
台灣鹽酥雞
蠔仔肉碎泡飯
呢個泡飯完全失望,同餐牌張相都差好遠😞
湯多料一般,味道毫冇鮮味,只得味精湯味。
台南咖哩蝦飯
墾丁星空

希望愈大,失望愈大。試過一次,認真怕怕~
台南咖哩蝦飯