結婚紀念日疫情減退,見新酒店就勇於一試,入餐廳第一感覺是食物種類很多,但防疫工作表面看就不足,基本口罩信封,消毒用品也沒有提供給予每張枱的客人,當然自己習慣自備,但見一些客人口罩四處放,間中見到客人向服務員取信封才會取出一兩個給予他們。 當晚坐在窗口位置,相隔其他枱都有一定距離,取食物時必須戴上口罩,但見個別客人沒有戴口罩取食物,間中有職員提示戴口罩,及後就沒有再提示啦! 寫食評除咗食物,環境同衛生,服務都好重要,所以今次寫多左呢方面,總括佢哋係新酒店,環境遠離車站不太方便,如果有穿梭巴士會更好。餐廳地方很大感覺比較舒適,服務就一般,好明顯見到兼職好勤力,全職就...,值得一讚當晚兩位應該係兼職服務員兩位姨姨見客人枱面食完碟子上前問吓就收碟,其他就行吓睇吓要叫才收碟。 講到食物就種類繁多,一般自助餐食物就一般味道,唔太差,但又唔係好特別。應該最好係美國生蠔,天婦羅,蛋糕種類。 價錢唔算平,但全場滿坐,所以疫情下衛生防疫真係要做得足先安全放心。
片皮鴨
刺身