2021-12-17 466 瀏覽
之前寫一個一次晏晝午飯點心,覺得食品質素幾好,款式又多。今次帶齊一家人來試晚飯,點知菜式原來少過午市。阿仔佢對海鮮敏感,直情投訴我話呢個餐牌,點解大部份都係海鮮 🙄 都坐低咗啦,照去馬啦,咁佢點都有啲雞肉豬肉牛肉菜俾你點。叫咗幾個餸,全家一致認為佢煮得好好味,冇一般觀塘區小菜館咁肥膩及重豬油味⋯ 結果全部餸都食得清光⋯ 呢啲情況唔係經常在我家出現。食完本來諗住去隔離甜品舖,點知呢度原來有生果盤同埋紅豆沙送。紅豆沙D水準好高,食完真係唔再需要去甜品店。最後埋單,就算計埋茶錢同+1,人均消費都低過之前喺同一條街其他免茶錢免加一嘅小菜館。咁以後係呢條街食飯,我家應該都係再嚟呢間。