2023-08-29 660 瀏覽
星期日係沙田整完野就係新城市廣場搵下有咩食,屋企人就話想食試下鼎泰豐,餐廳都幾大,我地等左大約3個字就可以入座。環境:座位都舒適同闊落,環境都乾淨。服務態度:因為屋企人唔食辣,我地問可唔可以少辣,waiter就即刻提議擔擔麵同紅油抄手既汁另上,服務態度好好,完全冇唔耐煩。食物:我地3個人總共叫左6樣野,都唔係話好飽,因為食物既份量偏少,而且味道一般,性價比略低。1. 台式擔擔撈麵 - 花生味重,仲有花生粒,撈麵黎講都算幾多汁,即使冇加辣但味道都好香濃2. 蝦肉紅油抄手 - 每粒都好係兩個5蚊銀既大細,但佢個汁幾特別幾香同甜甜地但一啲都唔辣,之後仲用佢黎點小籠包都唔錯3. 原味小籠包、雞肉小籠包、絲瓜蝦仁小籠包 (每籠6隻)- 全部小籠包皮薄多汁👍🏻咁多隻黎講原味比較好,肉味濃。雞肉果隻就肉比較實;絲瓜蝦仁就冇咩特別,一定要點醋食至有味。4. 荔芋小籠包 - 雖然有少少甜,但芋蓉好香滑,係其他地方亦食唔到呢款小籠包,所以值得一試。 總括而言,呢間可試一次就夠,食物質素都可以,但略嫌份量有啲細,呢個價錢黎講唔太值。

環境:座位都舒適同闊落,環境都乾淨。

台式擔擔撈面

小籠包