2015-03-22 1657 瀏覽
朝早入荃灣大野, 搵機會黎呢間餐廳試蛋, 睇過之前一d食評, 有d擔心呢間餐廳可能只係名牌效應, 十點半到, 已經見到唔少人排隊, 原來除左下午茶時段, 朝早都一樣多人。坐低即點奄列, 再黎多杯奶茶, 打算食完奄列再諗加唔加其他野。先飲奶茶, 係茶餐廳奶茶, 多奶熱滑。見有人點熱華田, 都好大杯下, 不過今次飲完奶茶先算。 主角奄列上場, 一黎嚇一嚇, 一大碟蛋, 再加一個包, 早餐份量夠晒, 再配埋杯奶茶做比較, 我諗最少用左三隻蛋黎炒。一聞有豉油味, 蛋炒得岩岩好, 好怕食好乾既蛋, 而個火腿奄列炒得濕濕地, 岩晒心水, 食落仲有少少蛋漿慢慢流出黎, 入面好多火腿, 而且仲好厚, 火腿相對黎講比較暖些少, 接受畢竟主角係蛋, 一路食, 送完包之後再有好多, 唔停手食晒, 好滿足。
奶茶
火腿小奄列
一路食, 送完包之後再有好多, 唔停手食晒, 好滿足。
題外話/補充資料: 又一次選擇了岩心水既餐廳, 雖然多人但實際好流動, 所以等既時間唔係太耐, 除左食下午茶之外, 不妨考慮下假日朝早黎食番個豊盛既奄列早餐, 另外鍾意食蛋既朋友, 唔好諗, ALL IN 一客奄列食住先, 之後先再戰其他美食。
2015-03-22
$45 (早餐)
奶茶