2022-07-01 172 瀏覽
平時見到啲造型蛋糕幾得意,今次貴少少多來試吓病,好耐冇慶祝過開心吓啦!個造型好特別大家都會好驚喜,不過入邊嘅雜果鹹就麻麻哋,一嚟太甜,二來就冇乜特別,因為嗰啲雜果都係罐頭浸過糖水嘅菠蘿果類.. 收得四百幾蚊除咗係手工方面,材料都應該祝少少會好啲,譬如有多啲新鮮嘅生果,士多啤梨,每類或者哈密瓜西瓜咩都好, 而唔係全部都係罐頭,而且份量唔多今次順便試埋糯米糍老婆餅同蛋撻,蛋撻唔使再試曲奇餅正常,但係簡章好薄好少,而且冇乜蛋味完全嫲嫲糯米糍同老婆餅浮意外地好味!唔怪得知個男人買半打糯米糍!唔鍾意食花生鹹嘅我都覺得幾好味,因為佢個皮整得好煙韌又唔會太晏,花生餡亦都唔會太甜,花生合桃醬嘅份量比例啱啱好!而老婆餅痞嘅厚度適中,餡料少許煙韌但係又非常軟熟!唔會太甜, $6一大個非常抵食會encore!

今次順便試埋糯米糍老婆餅同蛋撻,蛋撻唔使再試
曲奇餅正常,但係簡章好薄好少,而且冇乜蛋味完全嫲嫲
會encore!