2021-04-12 54 瀏覽
好耐無去觀塘覓食,因為朋友係觀塘返工,佢話最近觀塘有個地方好似food court有好多唔同既餐廳進駐,好多都係小店,唔洗下下食連鎖店咁厭。最近我地揀左間叫pizza pan,見有人排隊又好多人叫佢外賣!一睇餐牌,d價錢都幾抵食,我地叫左個2人套餐,都只係150蚊左右,前菜有雞翼2隻加蒜蓉包2塊,主食方面就叫左個classic Italian pizza同松露醬帕爾瑪火腿意粉,另外加兩杯飲品!個雞翼都唔錯,好juicy~不過個蒜蓉包就不過不失,無咩特別!但個classic Italian pizza真係令我好喜出望外,佢裡面有齊芝士、香腸、菠菜同意式香草汁!雖然芝士好足但完全唔會油膩,而且個餅底係超級無敵,唔厚實而且無油好乾爽,真係比連鎖店正好多,重點係個價錢真係cp值勁高!至於個松露醬帕爾瑪火腿意粉,都好唔錯,有cafe ge水準,但相比之下個pizza真係好突出!大家真無要去試試,如果我住觀塘附近,應該會不停叫佢外賣