2019-12-10 6556 瀏覽
朋友知我係牛魔王,我帶我去食韓牛,極度期待,因為我和牛食得多,韓牛第一次牛我哋約咗喺牛頭角地鐵站等行左唔係好耐就到咗啦,門口大堂都幾Grand,似四星至五星級酒店入到餐廳以為自己去錯地方因為我哋book嘅係semi-buffet,但個陳設同選擇可以媲美一般$500左右嘅buffet我哋係為咗韓牛而來,坐低後一人點咗一個韓牛餐,之後我出咗去攞嘢食我哋係為咗韓牛而來,坐低後一人點咗一個韓牛餐,之後我出咗去攞嘢食外面有好多冷盤,沙律、刺身、海鮮,仲有湯同甜品刺身:三文魚很肥美,赤身亦好新鮮海鮮:有鮑魚,蝦,翡翠螺湯:有中亦有西純種韓牛肉眼扒:肉質很好,不但鮮嫩,仲很有口惑,咬落去很淋,而有油香,而且肉眼厚切,口感更佳純種韓牛西冷扒:同和牛一樣入口即溶,但質感就好好多,因為唔會完全化曬,仲可以有少少嚼勁有兩點要大讚就是伴點的蒜頭和配醬和配鹽聽返經理介紹才知該蒜頭用大量橄欖油浸過再煎,所以每粒都充滿橄欖油香,完全沒有辣味配醬和配鹽一點也不馬虎,有超多選擇,剩係芥茉醬就有三種,全籽芥茉醬,半籽芥茉醬,同無籽芥茉醬,另外有薄菏忌廉,一些辣的醬,玫瑰鹽,紫菜鹽,等等,令牛扒的層次提升甜品:有Haage

芝士盤

外面有好多冷盤,沙律、刺身、海鮮,仲有湯同甜品

刺身:三文魚很肥美,赤身亦好新鮮

海鮮:有鮑魚,蝦,翡翠螺

湯:有中亦有西
刺身
生果

有兩點要大讚就是伴點的蒜頭和配醬和配鹽

純種韓牛肉眼扒
純種韓牛西冷扒

甜品:有Haagen Dazs 任攞,眼見有士多啤梨、cookies、朱古力、芒果同香蕉味,香蕉味比較特別,未在街外見,味道幾特別,無人工味,好creamy

雪糕

另外焦糖燉蛋亦必試,非常香滑

甜品
芝士盤