2024-04-15 46 瀏覽
【觀塘區】【Cocoon】都一段時間冇嚟觀塘呢邊做嘢,又係同真正哥食飯,就按照慣例,喺返做嘢嗰座大廈食埋飯啦。今日講嘅呢座大廈嘅位置係喺觀塘開源道嘅豐利中心,喺地鐵站行出去都唔算好遠,附近仲有觀塘廣場可以行吓。言歸正傳,間餐廳係喺豐利中心嘅一樓,方便。我哋去試佢哋嘅 set lunch,喺主菜上菜之前有個「是日沙律」,幾清新幾唔錯嘅選擇。真正哥試嘅係 $118 嘅「黑松醬蘑菇意大利飯」,我有食啲,個黑松露醬都好香,幾好食。佢跟餐加 $38 試「藍莓乳酸沙冰」,好大杯,好靚,佢話飲落其實都唔錯喎。我就試 $138「慢煎果園雞配薯菜」,隻雞煎得好香,啲肉都有雞味嘅,食雞要有雞味嘛,而佢都有雞髀、雞槌加埋啲雞胸肉,夠食。薯菜嘅薯條同燒翠肉瓜串,都幾好食嘅。我就加 $28 飲「椰子咖啡」,有椰子味,咖啡底本身都 okay,唔錯嘅用餐體驗。。。(地址:觀塘開源道54號豐利中心1樓104室)@cocoon.restaurant.kt#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodl

(地址:觀塘開源道54號豐利中心1樓104室)

@cocoon.restaurant.kt

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #Cocoon #是日沙律 #黑松醬蘑菇意大利飯 #慢煎果園雞配薯菜 #藍莓乳酸沙冰 #椰子咖啡 #1am1353 #1ambackup

2024-04-11