之前朋友已經介紹過龍鳳號,但係成日覺得觀塘好遠所以一直都冇試到。今次難得嚟到觀塘梗係要試一試,但原來地點超級就腳,地鐵站行過去都唔使10分鐘。 入到去個環境好特別,好古色古香,嘢食亦都好好食。 叫咗個滷水豬大腸,好入味,而且一啲都唔肥。 另外叫咗個麻糬地瓜棒,呢個我超級超級鍾意食,好煙煙韌韌,一啲都唔油膩,仲要個份量係超多,性價比超級高。 甜品方便梗係要叫佢哋嘅招牌名菜: 寶島鳳梨刨冰。 香港就算10月嘅天氣都係好熱,食完呢個刨冰簡直透心涼,啲嘢果又好味,而且仲要勁大份,食完真係好滿足。 買單嗰陣時我見到收銀有辣椒油, 原來可以買㗎,就係餐廳上面嗰個古法秘製辣椒油,每樽$68,其實真係好抵,包裝又勁靚, 所以我哋都買咗樽。 總括而言,呢間餐廳環境同埋嘢食都好好,性價比好高,大力推介👏👏

2022-10-12
  • 麻糬地瓜棒