餐廳: 五月星牛肉麵
資訊:

呢排天氣時熱時落雨 都廢事走咁遠食飯所以繼續我的駱駝漆工廈覓食朋友特地過來搵我食飯 揀食呢間台灣菜之前食過一次都覺得唔錯 今次又可再試下有無失色 一個價錢包小食、主菜同飲品 定價唔算太貴 同朋友share 可以試多一款 真開心 小食︰蒜泥白肉 + 手拍青瓜蒜泥白肉無生蒜的味道 而且唔辣 都岩口味手拍青瓜調味適中 作為開胃前菜不俗 主菜︰招牌紅燒牛肉麵 $78店家標榜無味道 的確飲落湯頭清甜 亦唔會太重藥材味牛肉份量十足 煮得好腍又唔黏牙或有筋麵的咬口都唔錯 唔會過淋或過硬 試管鹽酥雞+ 鹵肉飯 $68初初好好奇究竟咩係試管鹽酥雞 原來係試管入面有唔同的調味粉可以按個人口味自行灑落鹽酥雞上 鹵肉飯肥肉未至於入口即溶 但都夠入味但略嫌米飯太濕 再配鹵肉 飯就更爛 黑糖珍珠撞奶 加$3黑糖味唔太出 但奶味香濃都好 唔會好似坊間的黑糖珍奶咁太甜 上次都係食牛肉麵 今次再食水準依然都算係駱駝漆內唔錯的一間食店下次再試其他食品

呢排天氣時熱時落雨 都廢事走咁遠食飯
所以繼續我的駱駝漆工廈覓食
朋友特地過來搵我食飯 揀食呢間台灣菜
之前食過一次都覺得唔錯 今次又可再試下有無失色

一個價錢包小食、主菜同飲品 定價唔算太貴

同朋友share 可以試多一款 真開心

小食︰蒜泥白肉 + 手拍青瓜