2022-12-26 130 瀏覽
經過這間餐廳好多次都冇一次去過, 今次終於 訂到位。首先選了幾款小食,薯條、炸雞、大腸特炸物都熱辣辣,同埋好香脆。然後上了蟲草花燉湯,盅湯無味精,同埋都幾清甜。跟住到魚生刺身,同普通的放題刺身不同,這裡的刺身比較厚同大件,特別係帶子同蝦,好甜。然後到酸菜魚,這個強烈建議大家必試,原本我都無咩特別,只見成日喺出面都係食雞煲,於是就揀了酸菜魚食,魚肉好嫩,唔「鞋」,同埋最正係已經吸收咗個魚湯嘅薯粉,超彈牙同入味。食完酸菜魚之後,就到海鮮拼盤,分別有鮑魚、蠔、蟶子、蜆、魚同蝦,樣樣都好新鮮,特別係隻大蝦,真係好大隻,同肉身都彈。之後到任食的牛肉,有好多唔同款的牛肉,同有好多唔同部位,全部都好新鮮,而且好香牛味,全部都好好食。總括成餐真係唔錯,絕對值得再幫襯。
經過這間餐廳好多次都冇一次去過, 今次終於 訂到位。
然後上了蟲草花燉湯,盅湯無味精,同埋都幾清甜。
總括成餐真係唔錯,絕對值得再幫襯。
前菜炸物
燉湯