2022-09-02 48 瀏覽
好多新鮮生猛蝦,望到已經好想食,水缸就係座位隔離非常方便,夾起左既蝦先放入冰水等隻蝦暈左,再放上爐燒,咁樣d蝦冇咁掙扎周圍彈,隻隻蝦身型都好飽滿,而且仲有爆滿蝦籽,蝦頭亦有好多膏。坐低無耐,店員會送上一艘海鮮船和優質牛肉,鮑魚大隻飽滿,爽口彈牙,加左生蒜更加惹味,至於扇貝雖然熟左會收縮變細,但一d都唔乾身,只需加少少調味已經好足夠,牛肉方面肉和油脂分佈比例都幾平均,入口有油脂既香味同時保留到牛味。另外仲有其他款式種類,都係自助形式去拎,覺得幾特別既係居然有雞軟骨,口感”索索”聲,而且醃得夠入味,我幾鐘意雞腎厚切,因為食落咁先有口感,不過雞腎中心店比較難燒熟,要燒耐少少,食燒物點少得燒菠蘿,外層焦脆,內裏清甜多汁。炸物同樣係任拎,放在一個保溫櫃內,所以食落仍然帶有微熱溫度,一邊食住炸物一邊燒住等。