我同男友行經觀塘時,朋友就話叫我哋去一間叫做「森.湯咖哩」的餐廳試試🍛 佢話呢度除咗有佢最愛的湯咖喱,仲有好多其他的日式料理。我哋入到去就見到佢哋嘅裝修實在係好有特色,有着濃濃嘅日式風情🇯🇵 店員見到我哋入去就熱心咁問我哋要唔要幫忙點餐,又解釋咗佢哋嘅菜單比我哋聽,真係十分專業。首先試吓「香煎大蝦蕃茄湯烏龍麵」,💭 大蝦新鮮彈牙,搭配清新嘅蕃茄湯,加上滑溜嘅烏龍麵,真係一個字,就係:好!💭食物顏色鮮艷,視覺效果非常吸引,令人一見就開胃。男友就嚟個「飛驒和牛漢堡扒湯咖喱配日產珍珠米」,💭 漢堡扒肉質香濃,湯咖喱更係非常有層次感。💭飯食得夠鬆香,讓湯咖喱的風味得以充分的融入其中,整個就係一個天衣無縫嘅組合!最後,嚟杯「凍綠茶」同「凍可樂」作為飲品,就喺呢度為整餐劃上完美句號🥤「森.湯咖哩」嘅菜式絕對係我食過最好嘅日式餐廳之一👍 無論係環境定係食物,都絕對達到我對的期望😋 將來一定會再嚟,試下其他嘅菜同食品,絕對推薦大家都嚟試試!🥳