2022-11-14 297 瀏覽
除了觀塘廣場,我都喜歡到不如地方找好野食。今天朋友建議去觀塘工業中心那邊找吃,原來3, 4期一樓都有不小餐廳。今天就去了3期一間叫森太遠的甜品餐廳,LUNCH 是半自助形式的,價錢由$68- 80不等。餐廳不算大,而人也不多,很容易就找到座位。我跟朋友點了ALL DAY BREAKFAST 及熱香餅配雞排,點完就出去自助區域看看。食物選擇不多,有小量沙律、菜、木瓜湯及燒賣,飲品只有凍或熱檸檬茶。熱香餅配雞排$68上菜時熱香餅跟我想像有出入,這個似是大光酥餅外形的煎糕外形可愛,厚厚的糕中間鬆軟,邊沿位置有小小脆口,加上小小熔糖霜及糖漿味道甜甜,不錯。雞排煎的香,入口味道偏甜。我會形容這道菜是中式熱香餅。ALL DAY BREAKFAST $68這個ALL DAY BREAKFAST 一送上就聞到熱藤藤,香噴噴既牛角包,食入口軟綿綿又香口, 其他分別有香腸, 火腿, 煎蛋, 茄汁豆, 什菜 及炸薯角煎蛋係比較家庭式既煎蛋, 我個人鐘意將蛋王當汁同火腿同香腸一齊食, 另一個驚喜係炸薯角, 依個係連皮一齊炸既外脆內熱薯角.

熱香餅配雞排$68

ALL DAY BREAKFAST $68