2023-01-11 126 瀏覽
今晚想食日本料理,經過見到這間食肆的易拉架,見到食物好似幾吸引,於是入去試吓。一入到去,成間餐廳空無一人,晚飯時間都無人幫襯,心諗會唔會間餐廳唔多掂,但個心又想試吓,所以最終都決定選擇「包場」。職員招呼唔錯,未打開餐牌已經有餐前小食奉上。分別點了銀鳕魚西京燒定食、滑蛋吉列黑豚定食、燒白鱔串燒、雞胸軟骨串燒及玉子燒。首先銀鳕魚定食,魚皮好香脆,而且魚肉好滑,唔腥,同埋無雪藏味。而滑蛋吉列黑豚定食,啲蛋淋喺豬扒上面,但啲吉列皮都唔淋,仲脆,不過食落去就覺得同普通豬扒唔係太大分別,不過不失。至於串燒方面,燒白鱔幾正,啲魚肉有啲彈牙,同埋塊皮幾煙韌,而雞胸軟骨串燒好食,咬落去爽口,雞肉又唔「鞋」,串燒值得推介。而份玉子燒就幾大份,上枱時仲好熱,有煙出,而且中間都幾多魚子。總括這間餐廳值得再幫襯。
總括這間餐廳值得再幫襯。
前菜
滑蛋吉列黑豚定食