2020-04-04 80 瀏覽
依家咁嘅情況,都應該有一段時間去唔到日本架啦!既然係咁,唯有去食間好嘅日本野,當去過日本啦!今次就搵到呢間喺觀塘工業區樓上嘅一間餐廳,一去到門口,就知道係自己人,食都食得開心過癮啲!廢話少說,先叫了一個甜蝦角切魚生飯!賣相雖然一般,但魚生新鮮,而且角切大小適中,啱我呢個懶人!一個魚生飯當然唔夠喉!仲叫咗吞拿魚,北寄貝同帶子壽司!新鮮得黎,仲要份量足,唔會好似紙咁薄!牛油果金龍卷略嫌有d滯,太多牛油果了🙈明太子炸雞翼爭d比佢熱親條脷,而且d明太子爆晒餡!什錦天婦羅好味!炸漿唔厚之餘仲一d油益味都無,而且炸到啱啱好,唔會柴晒皮!原條燒茄子茄子淋身得黎無話水汪汪但又不是實的的,而最重要係份量極多!食極都仲有,最後當然仲食唔晒添!好滿足嘅一餐!呢度d食物份量好足,絕對無偷工減料,而且侍應哥哥招呼好好,又有禮貌,依家原來仲有d item七折添,抵到爛!下次要試埋佢其他野先得!

廢話少說,先叫了一個甜蝦角切魚生飯!
賣相雖然一般,但魚生新鮮,而且角切大小適中,啱我呢個懶人!

一個魚生飯當然唔夠喉!
仲叫咗吞拿魚,北寄貝同帶子壽司
新鮮得黎,仲要份量足,唔會好似紙咁薄!

牛油果金龍卷
略嫌有d滯,太多牛油果了🙈

明太子炸雞
爭d比佢熱親條脷,而且d明太子爆晒餡!

什錦天婦羅
好味!
炸漿唔厚之餘仲一d油益味都無,而且炸到啱啱好,唔會柴晒皮!

原條燒茄子

好滿足嘅一餐!