餐廳: 上海榮華川菜館
資訊:

2024-04-14 588 瀏覽
本身就好想支持佢嘅,所以專登山長水遠帶住個行動不便嘅母親大人都去食返餐,點知真係支持唔落,實在係難食,而且貴得有啲誇張, 一個鱔糊客飯(碟鱔糊係好細碟嘅),一碟雞絲粉皮(佢真係雞絲粉皮只有雞絲同粉皮加上醬汁冇任何配料),沒有任何豪華嘅裝飾,非常之平民但係收費$250。老實講你想人支持你,收貴啲唔係問題,但係食物質素真係唔好咁差,而家咁嘅質素真係唔會再幫襯多一次囉。首先講下個雞絲粉皮先,我係一個唔識整煮食嘅人,但係我自己整一定會整得好過佢,簡單講句真係冇技巧可言。講下個鱔糊啦,個鱔咬落去係爽嘅,呢個係唯一嘅好處,但係嗰啲醬汁全部傑到一pat pat,用筷子可以將個劈汁一舊舊咁夾起,入口真係有啲難受。成日喺facebook嗰度埋怨點解冇客,首先請檢討下廚藝,然後先至好要求啲客人多啲嚟食囉,講到尾收費實在唔平,如果好食嘅就值得, 但係唔好食就唔會再有回頭客㗎啦!
2024-04-12
  • 無!