2019-08-31 215 瀏覽
星期六番工又要對自己好d依間之前已經有fd 大力推介過,但一直唔記得左試,到依家觀塘cafe 試得七七八八之後,終於記得黎試下啦星期六都有lunch set menu~~不過價錢係觀塘區都係偏貴左d,加埋一大約要人均一百蚊我地叫左一個B 一個Cset 包既雞肉沙律,雞肉份量算多,味道普通仲有塊蒜蓉包但無咩特別泡菜豬軟骨烏冬~~泡菜唔會好酸,食得出係新鮮泡菜, 豬軟骨唔夠淋,好難咬,依樣要扣分但值得讚係d 配菜真係好多份量,同埋湯底夠味,烏冬好彈牙,豬軟骨再淋番d 真係perfect 啦咖哩味加少少辣,好正~~好惹味有三大舊雞,其中兩舊雞胸,一舊雞脾,份量真係男仔食都夠飽,同埋仲有d 茄子雜菜撈埋d 咖哩~~~真係好好食,再配埋薄餅~~~最後我係飽到食唔哂野飲叫左咖啡,味道偏苦左少少但都夠香set 仲有埋甜品,係一舊小puff 加個檸檬撻仔puff 無特別。但檸檬撻有驚喜,勁香檸檬味,但又唔會好酸~~好味道有機會實會黎encore 試下dinner~~
星期六番工又要對自己好d

我地叫左一個B 一個C

沙律

set 包既雞肉沙律,雞肉份量算多,味道普通
仲有塊蒜蓉包但無咩特別

泡菜豬軟骨烏冬

泰式紅咖哩雞配薄餅

咖哩味加少少辣,好正~~好惹味

,再配埋薄餅~~~最後我係飽到食唔哂

野飲叫左咖啡,味道偏苦左少少但都夠香

set 仲有埋甜品,係一舊小puff 加個檸檬撻仔

有機會實會黎encore 試下dinner~~
2019-08-31
泡菜豬軟骨烏冬