2017-11-29 110 瀏覽
觀塘區食店林林總總,豐儉由人想食乜都有, 而講到樓上的工廈餐廳更是多不勝數,因為工作繁忙,已經好耐未試過好優哉悠哉地享受一頓午餐了,今天適逢好友專程來到觀塘找我食午餐,就帶佢去Go Inside Kitchen食好嘢啦餐廳位於工廠大廈中所以樓底很高,進入餐廳後令人有一種寛敞舒適的感覺,每桌都放置了一瓶微溫的水,非常體貼Set Lunch 的款式也很多,今日Order咗H同埋K餐夠哂蒜蓉、而且外皮香脆內𥚃鬆軟今日嘅餐湯係蕃茄湯,味道香濃而質感幼滑,配蒜蓉包一流終於輪到主菜上場了, 烤豬手係我的至愛,上到枱時已經香氣撲鼻,一刀切下肉汁隨隨,外皮的質感就好似乳豬一樣……卜卜脆,而内裡的肉非常嫩滑而且有汁液流出上桌時有小小被嚇呆了,因為真的好大塊側邊的魚皮煎得香脆、比目魚卻又滑溜無比,三扒兩撥就吃清光了

蒜蓉包

夠哂蒜蓉、而且外皮香脆內𥚃鬆軟

番茄湯

今日嘅餐湯係蕃茄湯,味道香濃而質感幼滑,配蒜蓉包一流

德國黑椒豬手

香煎比目魚扒
上桌時有小小被嚇呆了,因為真的好大塊

側邊的魚皮煎得香脆、比目魚卻又滑溜無比,三扒兩撥就吃清光了

2017-10-26
蒜蓉包