2023-05-03 475 瀏覽
【觀塘】阿元來了有冇人同我一樣間中會想食下啲肥膩野?🤭今日咁啱出觀塘,突然間好想食阿元來了,一於放肆一日啦。🤤✨魯肉飯魯肉肥瘦均勻,肥嘅位油香撲鼻,瘦嘅位入味而且淋身👍🏻。醬汁濃稠,每粒白飯都被油脂同醬汁包覆,極之邪惡!睇落份量偏少,食起上嚟一碗都幾飽下(小鳥胃表示今次又眼闊肚窄,早知一碗兩份分🥹)。✨秘製蒜泥白肉今次第一次點蒜泥白肉,有被驚艷到。醬汁味道有層次,有蒜、醋、辣椒、芫荽 等,再將醬料攪爛成蓉,醬料更好地沾喺白肉片上。香辣惹味,下次食必定Encore。✨🤤✨鹽酥雞相比下鹽酥雞稍為遜色,皮脆可惜肉質偏硬,應該炸得太乾了。👉🏻我好鍾意呢度嘅環境,充滿住台式懷舊氣氛。食飽飯不妨欣賞下周圍嘅擺設,每一個角落都好有心思。👉🏻因為喺觀塘工業區關係,午市時段會有好多上班族嚟食晏,如果想坐得舒服啲建議午市後嚟,咁就可以好好地感受呢度嘅氛圍。✨阿元來了📍觀塘鴻圖道28號地下後座
【觀塘】阿元來了

有冇人同我一樣間中會想食下啲肥膩野?🤭
今日咁啱出觀塘,突然間好想食阿元來了,一於放肆一日啦。🤤

✨魯肉飯

魯肉飯

✨秘製蒜泥白肉

秘製蒜泥白肉

✨鹽酥雞

相比下鹽酥雞稍為遜色,皮脆可惜肉質偏硬,應該炸得太乾了。
鹽酥雞

✨阿元來了