2017-05-22 79 瀏覽
今日黎左觀塘的go inside kitchen食晚餐,地點比較隱蔽,不過好近地鐵站,行3-5分鐘就到,好方便!環境和裝修得唔錯,枱和枱之間保持私隱,係和男女朋友撐枱腳的好地方Menu方面,有set for two, set for one 和單點。首先,我們單點叫了溫泉蛋卡邦尼意粉。溫泉蛋做得剛剛好,用叉吉一下,蛋醬隨即爆出黎,然後我們把蛋醬攪勻整碟意粉,正! 意粉做得al dente, 彈牙,掛汁也很好,加上煙肉和洋蔥,抵讚!下一款是西班牙黑毛豬豬鞍架,估吾到啖啖肉!! 肉質幼嫩,用力切開,肉色是粉紅色的,烹調時間剛剛好,所以完全唔會乾身!另外伴碟有椰菜,紅蘿蔔,和炸薯格,以及一款酸酸地的醬汁,醬汁是啡色的,帶一點點蘋果的酸甜清香,相信是自家制的醬汁,可以"點"豬鞍架或薯格,幾清新!

首先,我們單點叫了溫泉蛋卡邦尼意粉。
溫泉蛋卡邦尼意粉

西班牙黑毛豬豬鞍架