餐廳: La Serre
資訊:

2021-06-16 152 瀏覽
平時散步經過依間餐廳己經好想試,因為覺得餐廳室內好有情調而室外就好寫意。今日約咗個係觀塘碼頭附近返工嘅朋友食晚飯,一於試下依間餐廳。餐廳室內及室外嘅座位都好有空間感,而室內樓底高所以就算full house都唔會覺得嘈,非常適合飲嘢傾計。三黃雞份量多,半隻三黃雞非常肥美,外皮煎得香脆,雞肉嫩滑,印度米煙韌除了油香味十足,蒜、香草及野菌味十足,整體非常惹味。西班牙黑豬梅頭肉質鬆軟內裡juice,配上酸酸甜甜蘋果蓉,非常醒胃。新鮮薄荷滿滿一杯,薄荷味十足加上青檸,非常清新。新鮮熱情果加上新鮮青檸,酸甜度適中。

野菌忌廉汁三黃雞飯
烤西班牙黑豬梅頭肉配蘋果蓉
Fresh  Mint  Lime  Soda
新鮮薄荷滿滿一杯,薄荷味十足加上青檸,非常清新。
Passion  Fruit  Squash
新鮮熱情果加上新鮮青檸,酸甜度適中。
2021-06-09
野菌忌廉汁三黃雞飯