2023-06-09 128 瀏覽
今晚嚟到觀塘嘅 Add Some Thai Restaurant,店內嘅裝修充滿泰式風情,座位寬敞舒適,中間仲有水池位,令人可以放鬆心情,好似置身喺泰國咁呀!呢度二人餐份量豐富,而且價錢合理,一大班朋友同事聚餐就啱晒啦!✨泰式鮮蝦青木瓜沙律 🥗青木瓜沙律爽口開胃,仲有幾條剝咗殼嘅鮮蝦🦐呀!✨酥炸軟殼蟹 🦀 炒黃咖哩配手抓餅上菜嘅時候已經俾兩隻超大隻嘅軟殼蟹吸引住,軟殼蟹外脆內軟又多汁,吸哂喱咖哩味道。✨馬拉盞炒椰菜苗椰菜苗口感爽脆,上面仲有啲蝦米,因為吸哂馬拉盞嘅咸香味,食落香辣惹味。✨小食拼盤小食拼盤仲可以8選1,有春卷、蝦餅同串燒。我就鍾意炸到香脆彈牙嘅蝦餅,伴碟仲有炸蝦片!✨芒果🥭糯米飯配是日雪糕我哋仲加咗 $48將甜品升級,芒果份量十足,而糯米飯煙煙韌韌,每啖都有椰汁香味。✨椰皇椰青雞湯椰皇椰青雞湯唔單止清熱潤肺,而且雞肉鮮嫩滑溜,椰子雞湯仲好清甜㗎~✨招牌三色冰✨菠蘿冰 🍍跟餐仲可以加 $25 轉特飲,我哋分別叫咗招牌三色冰同菠蘿冰。三色冰入口煙韌,色澤鮮艷。而菠蘿冰,味道鮮甜清新,兩杯都係夏日之選!下次再嚟Add Some Thai Restaurant 一定要試埋其他食物
泰式鮮蝦青木瓜沙律
✨泰式鮮蝦青木瓜沙律 🥗
青木瓜沙律爽口開胃,仲有幾條剝咗殼嘅鮮蝦🦐呀!
酥炸軟殼蟹炒黃咖哩配手抓餅
招牌三色冰
菠蘿冰
✨招牌三色冰
✨菠蘿冰 🍍
下次再嚟Add Some Thai Restaurant 一定要試埋其他食物呀~
泰式鮮蝦青木瓜沙律
酥炸軟殼蟹炒黃咖哩配手抓餅