曾經以為觀塘區係美食沙漠,但只要肯用心去尋找,都會發現觀塘牛頭角呢一區其實都好多美食!首選就係一定要book位嘅Nutmad!佢開業2年都保持到水準,餐牌雖然冇乜點變過,但係勝在食物質素高質,食得出係用心製作。必食推介慢煮黑毛豬 豬味重慢煮肉質嫩滑醬汁配搭得宜,令豬味更昇華焦糖香蕉法式多士多士沾滿蛋漿,香滑,不油膩配雲呢拿雪糕同焦糖香蕉,同多士一齊食落唔太甜White Coffee咖啡味濃郁,充滿豆香另外,店主定期會推出特別嘅飲品,今次朋友就試咗佢哋嘅啡常朱古力咖啡(So Mocha)其實係鮮奶配朱古力雪糕同朱古力醬,再將泰國特濃咖啡倒埋落去,攪勻一齊飲,店員會細心介紹特飲嘅飲法。不過就盛惠$78,朋友飲咗都覺得唔錯,係heavy咗D🤪🤪🤪整體來講,Nutmad食物質素都保持得幾好,值得推介,不過價錢就係偏貴少少,同埋午市會嘈少少,lunch耐唔耐食下都唔錯!由於Nutmad7點就關門,想食就要lunch/tea 去啦!想食之前記住要book咗位先好去,如果唔係好易hangry!

必食推介

豬味重
慢煮肉質嫩滑
醬汁配搭得宜,令豬味更昇華

焦糖香蕉法式多士
法式焦糖香蕉西多士

多士沾滿蛋漿,香滑,不油膩
配雲呢拿雪糕同焦糖香蕉,同多士一齊食落唔太甜

White Coffee
White  Coffee

咖啡味濃郁,充滿豆香

So  Mocha

法式焦糖香蕉西多士