2024-05-06 265 瀏覽
見到呢間台式餐廳喺網上有咁多正面評價 呢晚就嚟咗呢度試一試 餐廳店員係操國語嘅 我估佢哋真係台灣人嚟㗎 牆上面亦都有台灣著名景點嘅壁畫 我哋就坐咗喺可以望住個九份景嘅位置😂豐盛台灣牛肉湯麵呢個湯麵真係冇改錯名 佢真係好豐盛 有好多款唔同嘅配料喺入面 香菇貢丸 花枝丸 牛𦟌 滷蛋 油麥菜🥬 佢用上關祖麵 都幾有咬口 湯底都幾濃郁 我最鍾意佢嘅牛𦟌 因為真係滷得好入味 同埋好腍🐮麻油雞+飯菜套餐一份套餐有齊一個台式麻油雞湯 滷肉飯 灼青菜👍🏻 一盤咁嚟 望落好豐富 我幾鍾意佢個滷肉飯 因為除咗有滷肉之外 仲有大量嘅肉鬆 送飯一流🫢 麻油雞湯唔會好鹹 清清地 仲有成隻雞腿肉喺入面 抖起來~兔刨冰見到店員拎嚟嘅時候隻兔仔已經跳緊🐰 呢隻兔仔係一隻桂花味嘅布甸🍮 所以都幾有驚喜 兔仔嘅下面有一層紅豆蓉 喺下層係有仙草汁嘅刨冰😮 唔少得嘅係佢側邊嘅芋圓 地瓜圓 紫薯圓 三種同樣整得出色 呢一份份量好多 啱晒同朋友分享飲品珍珠鮮奶茶 呢一個鮮奶茶嘅味道唔會好甜 而且呢度嘅珍珠煙煙韌韌整得幾好食🧋 黑糖芋芋鮮奶 呢一杯我哋嗌咗少甜 鮮奶撈埋甜甜地嘅芋泥 真係好夾呢間台式餐廳都幾地道 食物味道幾吸引 特

麻油雞+飯菜套餐
麻油雞+飯菜套餐

抖起來~兔刨冰
抖起來~兔刨冰

飲品
珍珠鮮奶茶  黑糖芋芋鮮奶

呢間台式餐廳都幾地道 食物味道幾吸引 特別嘅刨冰仲好啱打卡添😉