2023-05-27 1643 瀏覽
台灣菜唔知點解特別吸引到我 所以捐窿捐罅都想搵啲啱口味嘅餐廳🫢 呢晚就嚟咗觀塘工廈嘅一間樓上台式餐廳牛三寶刀削麵牛三寶分別係牛腱肉 牛筋同牛肋條 三寶都燘得好入味🐮 蘿蔔就更加唔駛講 吸晒牛肉同湯底嘅精華 特登將麵條改做刀削麵 麵質更加有口感同咬口🍜紅燒豬腳拌麵呢個拌麵嘅蒜味同蔥油香味都好足夠💛 加上麵係刀削麵嘅關係 啲配料同醬汁更加容易掛喺麵上面 豬腳亦都好味 唔會太多骨 豬肉好軟腍👍🏻酥炸魷魚呢個一上檯已經好香 如果鍾意重口味嘅朋友可以再落鹽酥粉🤪起司肉鬆蛋捲餅蛋餅係每次食台灣菜都必點嘅菜式😍 呢個蛋餅好足料 咬落先食到肉鬆嘅味 然後再有芝士鹹鹹地 加埋聞到好香嘅蛋味 呢個蛋餅係全餐最滿意嘅☺️飲品凍黑糖珍珠鮮奶同凍金桔檸檬綠茶 天氣咁熱 飲呢啲手搖飲品就夠晒消暑啦🧋雖然呢間餐廳匿藏喺工廈入面 但係都唔算難搵 所以都好多人專登嚟幫襯 如果去觀塘都可以考慮呢間隱世台灣小店啊😌

酥炸魷魚
呢個一上檯已經好香 如果鍾意重口味嘅朋友可以再落鹽酥粉🤪