2021-02-27 1571 瀏覽
炸粟米片喺任何日本餐廳都好少見,所以見到就即刻叫尼試。等於鍾意食粟米嘅人來講佢真係炸得唔錯,但係佢上面落既粉太多搞到好咸。如果叫嘅話下次可以叫店員落少啲粉,味道就可能會適中d。炒飯就普通,有明太子味但係都係偏鹹。呢杯士多啤梨沙冰就有啲驚喜,佢唔係平時好人造嗰啲果汁味,而係好似真係用新鮮士多啤梨打出尼而成。值得一試。最後就係呢個炸墨魚咀。佢係比嗰個炸粟米更加咸,佢上面應該落咗好多嘅係日式調味粉,食完一兩粒已經覺得好頸渴,而且好油。呢個覺得一般整體食物質素其實都可以嘅,只不過係調味方面就太鹹啦。最後店員見我哋有食淨,都有問我地覺得好唔好食,最後俾咗個九折我哋。其實係調味方面做好啲,呢間舖頭都係一間可以試嘅小店。
炸粟米片
明太子蟹肉炒飯
炒飯就普通,有明太子味但係都係偏鹹。
士多啤梨沙冰
七味墨魚咀