餐廳: 壹.01
資訊:

2024-02-21 728 瀏覽
好耐都冇嚟呢間高性價比嘅台式餐廳食飯😉 嚟嘅呢日係星期五嘅夜晚七點半 餐廳座無虛席 真係非常高人氣 我哋等咗一陣就入座啦✌🏻蜜汁紫菜排骨飯呢個飯嘅排骨真係好大件啊🐷 排骨有層薄薄嘅炸粉包住 排骨下面有層紫菜 紫菜加上蜜汁撈飯食真係好夾😋辣椒大蔥魯肉飯唔好見佢嘅賣相冇咁適合打卡 就以為佢唔好味 其實呢個飯好惹味㗎☺️ 因為有辣椒 大蔥呢啲重口味嘅配菜 仲有啲蝦皮嘅鹹香 都幾多味道拉絲芝士火腿蛋餅呢個蛋餅即叫即製 所以都等咗少少時間🤓 蛋餅上面有少少千島醬 加埋入面嘅芝士拉絲 真係夠晒邪惡🧀 脆炸鮮奶卷 古早芋泥二文治呢個雙拼嘅小食炸得好香脆😂 鮮奶卷餡料creamy 甜甜地 第一次睇二文治以為係typo 但係其實係餐廳特登創作嘅名稱 芋泥份量好充足 二文治外層嘅餅乾幾脆口⭐️飲品兩杯都係芋頭鮮奶 不過我哋一杯加咗芝士奶蓋 另一杯就要佢嘅原味😚 雖然驟眼望呢兩杯冇乜太大分別 芝•芋頭鮮奶 奶蓋部份都算厚身 底下就有我好鍾意嘅芋泥鮮奶🥰 芋泥唔算好甜 同埋好真材實料 非常綿密呢間係好高性價比嘅台式餐廳 難怪有咁多客啦 每日兩點半後仲有九折優惠㗎😊

蜜汁紫菜排骨飯
蜜汁紫菜排骨飯