2016-11-04 145 瀏覽
因為工作的緣故,已經好耐未試過好優哉悠哉地享受一頓午餐了,今天適逢好友專程來到觀塘與我共晉午餐,自然不敢怠慢,帶佢食好嘢啦這餐廳位於工廠大厦中,進入餐廳後令人有種心曠神怡的感覺,就像世外桃源一樣有個二人套餐,而且做緊特價,唔駛考慮了,就叫這個啦夠哂蒜蓉而且法包香脆今日嘅餐湯系忌廉雞湯,味道香濃而質感幼滑,配蒜蓉包一流沙律菜非常新鮮翠綠,無花果黑醋汁亦能帶出煙三文魚的鮮,三扒兩撥便清了終於輪到主菜上場了, 烤春雞係我的至愛,上到枱時已經香氣撲鼻,也顧不了儀態便用手撕下雞脾來吃,肉汁隨隨漏出,鮮嫩無比、更有陣陣香草及檸檬的味道惹味的黑松露包圍住每一根寬條麵,帶子稍為微煎入口即溶薄薄的焦糖非常香脆,內裏的燉蛋好幼滑,看得出廚師對這個甜品的用心這二人餐的份量非常足夠,下次再來吃的話早上千忻唔好食早餐呢

有個二人套餐,而且做緊特價,唔駛考慮了,就叫這個啦
蒜蓉法包
夠哂蒜蓉而且法包香脆
廚師精選餐湯
今日嘅餐湯系忌廉雞湯,味道香濃而質感幼滑,配蒜蓉包一流
煙三文魚田園沙律配無花果黑醋汁
黑松露帶子寬條麵
惹味的黑松露包圍住每一根寬條麵,帶子稍為微煎入口即溶
焦糖燉蛋

這二人餐的份量非常足夠,下次再來吃的話早上千忻唔好食早餐呢
蒜蓉法包
廚師精選餐湯