2024-04-16 15 瀏覽
今日收工同同事去咗觀塘嘅「古今二」食飯,之前去過其他分店,知道餐廳有好多特色卷物,今次決定再試一試。我哋嗌咗龍卷風沙律、三文魚牛油果卷、蜘蛛、野菜天婦羅同埼玉網燒牛舌。沙律入面有蔬菜、海藻、蟹柳、蟹籽同脆片,份量好大碗,啱晒幾個人分享一齊食,蟹柳有少少辣味,撈埋沙律菜一齊食好開胃;三文魚牛油果卷食落去普普通通;蜘蛛係其中一款特色卷物,入面有炸軟殼蟹、青瓜、牛油果同蟹柳,賣相幾特別,幾款材料捲埋一齊食充滿口感;野菜天婦羅有茄子、金菇、冬菇同一口番薯,味道清淡但食到食材嘅鮮味,經天婦羅炸過之後,入面嘅食材仍然保持到水份;牛舌係偏厚身,唔會燒到好乾身,咬落去係滿滿嘅肉汁同油分,配埋個重麻油同醋味嘅汁,食落去非常香口。仲有其他地方嘅分店,下次有機會再試吓去其他特色卷物!📍觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓B室位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓B室
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊