2019-02-20 598 瀏覽
同觀塘地鐵站有啲距離,但尚算方便,食飽可當做運動。以位置嚟講,價錢偏貴,不過值得一試。入面環境幾靚,擺枱唔會太擠迫,好適合坐低飲杯嘢閒聊。友人推介呢度嘅咖啡,但相對於飲嘢,我更喜歡食龍蝦扁意粉擺盤超靚,梗係相機食先。龍蝦彈牙,意粉味道不過不失,兩個人食啱啱好。珍寶帶子本身贏在起跑線,加上煙煙韌韌嘅意大利飯,比龍蝦意粉更得我心。肉眼扒調味熟度啱啱好,薯條香脆熱辣辣上面嘅蒜頭食咗一小塊,冇乜味。同平時嘅 Tiramisu 好唔同,另一件藝術之作。Lady Finger 浸咖啡嘅程度恰到好處,唔會太乾太濕,再淋上 Mascarpone,超正上面有片橙我估係要搣碎同 Tiramisu 一齊食,但食完個 Tiramisu 先發現

Lobster Linguine with Homemade Orange Olive Oil
Jumbo Hokkaido Scallop & Apricot Risotto w/ Curry Sauce
US Prime Rib Eye
肉眼扒調味熟度啱啱好,薯條香脆熱辣辣
上面嘅蒜頭食咗一小塊,冇乜味。
Tiramisu
US Prime Rib Eye