2021-05-16 60 瀏覽
觀塘區真係一個美食天堂,工廈成日都臥虎藏龍,有好多好多好野食,都有唔少chill爆cafe不過有時工廈就真係唔太就腳,大熱天時又會懶得行去搵食最近比我發現左好近地鐵同觀塘廣場既東廣場開左間新cafe環境好chill、好舒服,食物都好吸引,搵日放假就同老婆去左食好西我星期一去食,打算避開lunch 人流,店舖12:00開門,我就12:00到左喇岩岩開門人流未係好多,可以影到張靚靚環境相!木系為主既設計,望落去都有一種好和諧同舒服既感覺!食到12:30左右就開始多人,大家想享受舒適既環境都可以考慮避開觀塘打工仔既lunch time時間去!場內有好有特色既八哥壁畫,真係忍唔住要打下卡!環境乾淨整潔Main menu選擇多,價錢合適叫主食仲可以半價加飲品,真係好抵先介紹主食我揀左beef burger 上碟已經好有驚喜擺碟好靚,同成個環境好配合Burger皮微暖、軟熟,Beef漢堡剛剛好熟,有肉汁,又唔乾配合埋芝士、沙律菜等等,真係無得輸沙律菜係紫椰菜,好甜粗薯亦脆卜卜,新鮮炸起整體黎講,呢個beef burger係好高質之後我老婆就叫左all day breakfast 因為有左小寶寶既關
觀塘區真係一個美食天堂,
不過有時工廈就真係唔太就腳,大熱天時又會懶得行去搵食
最近比我發現左好近地鐵同觀塘廣場既東廣場開左間新cafe

場內有好有特色既八哥壁畫,真係忍唔住要打下卡!

環境乾淨整潔

Main menu選擇多,價錢合適

叫主食仲可以半價加飲品,真係好抵
先介紹主食

我揀左beef burger
Beef  burger

上碟已經好有驚喜
擺碟好靚,同成個環境好配合

Burger皮微暖、軟熟,
Beef漢堡剛剛好熟,有肉汁,又唔乾
配合埋芝士、沙律菜等等,真係無得輸

沙律菜係紫椰菜,好甜
粗薯亦脆卜卜,新鮮炸起

整體黎講,呢個beef burger係好高質

之後我老婆就叫左all day breakfast

All  day  breakfast

因為有左小寶寶既關係,叫左炒熟蛋
店員完全無為難

All day breakfast 同樣有精緻既擺盤
大大條荀,再加埋花花裝飾
連粟米拎切開細細件,非常細心

薯餅新鮮炸起,又脆又香
香腸唔喊,雞蛋又有好香既蛋味
重點係塊肉並唔係一般既煙肉,
食落係帶有微喊既豬肉片,好好食

乳酪都好有驚喜,唔係太甜
叫all day breakfast 有甜品食,好特別

Elderflower  Kiwi  and  pineapple  soda

之後介紹返半價既飲品,接骨木花奇異果菠蘿梳打
同樣地賣相無得輸

茶味容易入口,奇異果同菠蘿酸酸甜甜,好開胃!成杯飲品都好易入口,又唔會過甜

紫薯鮮奶

另外叫左紫薯鮮奶

拉花好靚

紫薯味唔算好濃
不過都幾香
同樣地,甜度調教得岩岩好

整體黎講,食物高質,環境舒服,店員都算有禮貌
好合適放假時chill一chill,不過記得避開工廠區lunch hour呢啲peak hour呀

2021-05-10
Beef  burger