2019-08-24 344 瀏覽
一入呢間餐廳超驚喜!因為張凳超大,好chill 慢慢傾計勁舒服,係日系和式的風格,唔會人迫人。一入來就比杯冰水,好貼心!上菜都好快,4個人食呢個分量都多左🤣左口魚芥末忌廉沙律沙律超級有驚喜!因為本身唔想再食一成不變嘅蟹籽沙律🥗而特登叫左口魚沙律,左口魚魚肉好滑,分量都幾多片,芥末忌廉口味超清新,少少倉鼻的芥末好正!口感好好,蔬菜爽脆新鮮,非常之值得一試!日本鮮海草沙律因為朋友食素,所以就叫左一個海草沙律俾佢,一般餐廳都幾少見,口感唔錯爽脆,醋味清新,但係由於全部都係蔬菜,所以就比起左口魚沙律稍微單調,但係對於食素嘅朋友來講都係有選擇!明太子蟹肉炒飯明太子分量多,味道10分搶眼,唔腥得來好海鮮風味🤣 蟹肉相對淡味左少少,但都食得出,整體炒出嚟香口,乾身而唔會太濕軟!炒飯分量好足料~原條蒲燒鰻魚飯估唔到鰻魚竟然有咁大條!三四個人分享食,每人都食到好多,好鍾意佢個燒汁唔會死鹹,甜得來又帶出鰻魚嘅鮮味,饅魚夠肥美又軟滑,無骨入口即化,十級好食!呢個價錢食到咁大分,真係好抵!淮山醬油漬淮山超級爽脆,開頭仲以為粉粉的~唔會話好軟爛,淮山因為本身冇乜味,所以都好睇佢調味調得好唔好,醬油微甜微咸入易口

原條蒲燒鰻魚飯
原條浦燒饅魚炒飯

淮山醬油漬
淮山超級爽脆,開頭仲以為粉粉的~唔會話好軟爛,淮山因為本身冇乜味,所以都好睇佢調味調得好唔好,醬油微甜微咸入易口,食素的朋友好鐘意,如果係食緊炸蠔嘅時候配呢一個都好正!
醬油准山漬

廣島炸蠔
估唔到呢個價錢68蚊有四隻,我開頭以為得兩隻🙈
蠔炸得好好,外邊個皮唔會太厚身太油膩,鬆化脆卜卜,入邊蠔就軟滑唔韌,唔腥,啖啖肉好正!性價比高。不過我就嫌佢嗰個醬汁味道偏甜左少少,如果酸少少會更加夾🤣但係炸野水準真係炸得好好!
日式廣東炸蠔

燒雙重芝士年糕
呢個都係為咗食素嘅朋友而叫嘅。估唔到係呢一種質感,外面係脆皮,年糕烤出來的出邊微焦好香口,鋪左芝士係面烤得微焦微溶!入邊亦都有芝士流心,對於食芝士味來講真係好啱,我地都好鍾意,我哋仲叫咗兩盤!一碟得2個唔夠分~

長崎潮鯛牛乳鍋

長崎潮鯛3.7牛乳鍋
其實係我第一次食牛奶鍋,鹹鹹香香超級重牛奶味,如果驚牛奶味嘅人就未必啱啦,但係如果好鍾意奶製品就超適合!小心佢會好易滾瀉,所以要睇住個火啊!食嘅係鯛魚,覺得同牛奶幾匹配,因為如果食豬肉牛肉就會太重遮曬牛奶味~ 魚肉切得都好大片,值得一試,配料有粉絲豆腐好豐富,4個人叫一鍋就差唔多啦

總結覺得呢間店唔錯,雖然野食係中價,但食物好食,分量唔少,重點係坐得舒服,4個女仔坐左成晚傾得好開心,唔會有交台壓力,應該會再去啊!
原條浦燒饅魚炒飯
醬油准山漬