2020-10-10 190 瀏覽
今日同女朋友係觀塘行街又諗唔到食咩,女朋友就話不如食龍城冰室啦,甘我都無咩所謂,甘入到去見佢燈光都幾光明,都幾舒服,同埋佢地都有好好用透明板隔住,甘我又覺得幾放心,甘黎得中式既餐廳緊係要叫餸食飯架啦甘先夠地道.甘第一樣就叫左個土魷蒸肉餅,肉餅蒸得都好好,唔會太乾同太散,食落都有口感.同埋佢地肯幫我地汁另上,真係加分不少,因為好多餐廳都唔願做.再之後就叫左個黑松露蝦仁炒滑蛋,佢滑蛋炒得幾好,唔會燶同太熟,而且黑松露好夠份量,一放低都已經即時聞到D黑松露味.跟住就係一個蔥燒牛仔骨,佢無落好多汁去調味,反而真係好有火氣,食落唔會難咬,仲真係好惹味,令人食完想再食.最後就係蒜蓉田園炒雜菜,我本身就唔係好食菜既,但佢又真係吸引到我,因為菜好新鮮,蒜蓉都爆得夠香,同埋佢價錢都唔貴,都好推薦黎食