2024-03-10 18 瀏覽
朋友食過這裡的鰻魚定食,覺得很好味又抵食,極力推介,我很喜歡食鰻魚,梗係要試試啦,地點近朗屏港鐵B2出口,行幾分鐘就到,十分方便。一入門口就見到牆身掛滿動漫,有龍珠,海賊王,男兒當入樽等等,又播放著日文歌,好有日本Feel。我當然叫招牌蒲燒鰻魚定食,而老公就揀西京燒比目魚定食,包括前菜、漬物、煎茶、味噌湯和珍珠米飯,仲可以自選一款小食。🐟招牌蒲燒鰻魚定食鰻魚非常厚肉,肉質肥美彈牙,好大件,經過烤製,外皮烤得微微焦脆,而肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出香氣,配上濃郁既蒲燒醬汁,令我一試難忘。🐟西京燒比目魚定食有二大片比目魚,表皮煎至金黃,魚肉口感嫩滑,入口即化,淋上西京燒汁,食時有獨特的味道,每一口都能品味到魚肉的鮮味和醬汁的風味,真是美味絕倫。🤤 醃漬蘿蔔、紅蘿蔔酸酸甜甜好清新,加埋椰菜絲沙律,真是絕配。🤤 小食炸雞及甜薯也好好味。🤤 蜂蜜柚子雞翼,皮脆肉嫩,配蜂蜜柚子汁,令人回味無窮。食物種類選擇很多,價錢親民,值得一試。#稚#地址: 元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號#日本菜#元朗美食#蒲燒鰻魚定食#西京燒比目魚定食
🐟招牌蒲燒鰻魚定食
🐟西京燒比目魚定食
🤤 小食炸雞及甜薯也好好味。
🤤 蜂蜜柚子雞翼,皮脆肉嫩,配蜂蜜柚子汁,令人回味無窮。
食物種類選擇很多,價錢親民,值得一試。
#稚
#地址: 元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號