2023-05-27 463 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕朋友成日帶我食好嘢,今次我就帶佢食好嘢啦!😜依間鐵板燒性價比好高,😝雖然係中價位消費,但係佢個鐵板餐套餐真係好抵食!🥳佐敦嘅依家鐵板料理,😏龍亭,如果唔係提前訂枱,我諗真係冇位!😩打電話提早幾日去訂枱,😝都係剩返幾個時間選擇,🤓未食都已經感覺到全院滿座嘅威力!😎我同朋友都揀咗入門廚師發辦套餐,😙依個鐵板套餐,有五道菜!😋由沙律度甜品都有!😌落咗單之後,就有沙律!😉呢個沙律,😌要撈下,令意大利黑醋都可以均勻分布喺每一片沙律菜上!☺️海鮮嘅部份就可以選擇兩款,😆我就揀咗白鱔同埋鮑魚,🥰新鮮嘅海鮮真係鮮甜好好味!😆兩者都係有彈牙嘅口感,😋旁邊有一個泡沫,😛其實就係蝶豆花泡沫,😎師傅話點一點蝶豆花泡沫可以令海鮮嘅味道更加鮮美!😜肉類嘅部份,就可以選擇一款,😗當日就可以選擇雞肉牛肉豬肉,😉我就揀咗牛肉粒!🤗呢個牛肉係澳洲牛柳粒,🤪牛柳位置唔會太肥膩,亦都唔會太乾身!🥳肉汁鮮嫩多汁!配少少竹炭鹽,鹹香又鮮嫩!😏如果覺得唔夠喉都可以好似我咁樣嗌多一款肉類,🤩我覺得佢哋嘅日本去骨宮崎雞腿都幾抵食!😝份量足夠,而且仲好嫩滑!🤓之後就到炒飯啦,😍呢個係蛋炒飯上邊會有鮮蝦,份量都啱啱
🌕Hello我係Moon🌕

沙律

海鮮兩品

澳洲牛柳粒

如果覺得唔夠喉都可以好似我咁樣嗌多一款肉類,
日本去骨宮崎雞腿

之後就到炒飯啦,😍呢個係蛋炒飯上邊會有鮮蝦,份量都啱啱好!🤩蛋炒飯味道好香,仲係粒粒分明!😗
炒飯

甜品就揀咗豆腐雪糕,🥰上邊仲有啲爆珠粒粒增加口感!😙感覺好特別!😋
甜品

朋友話鐵板燒再飲埋酒會更加滿足,🤭今次係多謝佢成日帶我食好嘢,🫣酒款就交個話事權俾佢!
濁酒
🫡佢就揀咗日本清酒 濁酒!🤤大大樽我哋兩個都可以開心share!🤪佢嘅米米好香好濃郁,😍同鐵板料理好夾!😋
日本酒

🌕最後MoonMoon幾滿意呢間鐵板料理餐廳,佢哋嘅性價比幾高,就算係酒水類別嘅價錢都唔會太貴,可以食得盡興!🌕
2023-05-25
沙律