2020-11-12 253 瀏覽
色彩繽紛,五光十色,花多眼亂, 總之打開餐廳門口,走入去的那一刻, 眼睛都從沒有停息過, 視線都離不開五顏六色的壁畫、 不同的小裝飾、綠色的植物,感覺充滿活力。 連餐牌的菜名都有一點挑機的味道。 有得食手打漢堡仲想點($88)都係第一次見個菜名是一句句子, 串串的, 但係對香港人嚟講又好有親切感,差唔多每一台都點了這一款。 真手打漢堡,真鬆軟,真juicy。 原來還配熱辣薯條, 一定食得夠飽, 好彩沒有另外單點。 魷魚薄片炸芝士蕃茄乾扁意粉($118)呢個菜名係最正常嘅, 但係配搭就好特別, 特別喜歡魷魚薄片, 夠薄爽口, 配意粉一起吃增加口感, 超級多蕃茄乾蕃茄汁, 還有意大利辣肉腸, 食物質素高,唔錯。 反而炸芝士有點像格外的小食。 炸魷魚圈(+$28)食嗰陣要小心,因為新鮮炸起,入面好熱。 炸脾都好鬆脆, 不過如果薄身一點會更加分。 焦糖比利時窩夫(+$38)這個好食,窩夫鬆化,焦點是焦糖脆脆, 質感硬脆,像蜂巢蜜, 味道甜得來帶濃厚的焦糖味, 很少吃得到這種口感的caramel honeycomb,怕甜的話可以吃一口藍色的海鹽雪糕, 平衡一下。

有得食手打漢堡仲想點($88)
有得食手打漢堡仲想點

魷魚薄片炸芝士蕃茄乾扁意粉($118)
魷魚薄片炸芝士蕃茄乾扁意粉

炸魷魚圈(+$28)
炸魷魚圈

焦糖比利時窩夫(+$38)

焦糖比利時窩夫
焦糖比利時窩夫