放假最鍾意就係食coffee shop,可以坐下慢活一下~要數我最愛嘅咖啡店就梗係espresso alchemy,眾多分店我覺得尖沙咀海港城就坐得最舒服😌今日時間尚早,唔係好多人,可以自己揀位坐,跟住再去cashier落單☺️同朋友叫咗款沙律、意粉同埋三文治一齊開心share,最後仲叫埋個生酮甜品,真係食得好滿足💗青醬雞胸沙律配檸檬醋汁呢款青醬雞胸沙律,每次嚟到係必點之選,亂畫多汁嘅雞胸,份量十足,厚切大大件食落仲特別有口感添!新鮮沙律菜爽脆清新,加入檸檬醋汁令人特別開胃。厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉卡邦尼意粉上枱充滿濃濃芝士香,厚切意大利煙肉好足料,肥瘦均勻,入口油香滿溢。意粉煮得啱啱好,彈牙有口感。牛肉三文治伴蘑菇及沙律配檸檬醋醬呢款牛肉三文治,大大碟上枱好吸睛!麵包烘得香脆,濃濃牛油香,夾住牛味十足嘅牛肉片同埋清香蘑菇,伴碟仲有沙律,健康又飽肚!生酮意式芝士卷之前食過朱古力味同埋綠茶味,今次見到有意式芝士味,新出梗係要試吓!面頭有咖啡粉,蛋卷食落偏濕潤,綿滑得來好有層次感,仲散發淡淡嘅咖啡香,唔錯!Mocha想飲朱古力又想飲咖啡,Mocha就啱晒我~滑順口感充滿濃濃朱古力香,再夾雜

青醬雞胸沙律配檸檬醋汁

厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉

牛肉三文治伴蘑菇及沙律配檸檬醋醬

生酮意式芝士卷

Mocha
想飲朱古力又想飲咖啡,Mocha就啱晒我~滑順口感充滿濃濃朱古力香,再夾雜香醇咖啡,柔滑柔和,甜度剛好。

2024-01-06