2020-09-30 503 瀏覽
身為一個打邊爐怪,疫情之下禁止晚市加上不準堂食,對我黎講真係打擊好大,所以當疫情有緩和嘅跡象,加上可以四人一枱兼晚餐准當食,當然要狗衝去打邊爐,而我就鍾情呢一間小店。我成日覺得牛肉喺一間火鍋店真係好重要,不過佢有冇靚牛同比唔比靚嗰碟你真係同交情有關,不過呢一間就似乎無呢個情況。我仲記得第一次去,問老闆邊隻牛靚啲,佢叫我揀平啲嗰隻鞍格斯,而唔係好似出面嗰d實叫你要牛頸脊(因為貴啲),我就覺得呢間舖頭好有趣,而且食落去d鞍格斯牛又真係好好味,所以衣家我去親都只叫鞍格斯。另一樣必食嘅就係佢個手打蝦丸拼墨魚丸,食得出真係自家製,因為d丸入面好足料,講真,出得黎打邊爐唔通仲食嗰啲可以去超市同街市買到嘅貨式咩?最後一提,佢d德國啤酒好好飲,出面無乜見過,而且唔知係唔係疫情關係,竟然$10一支,平過飲汽水。
2020-09-29