2024-01-16 172 瀏覽
嚟到西貢一定要去下cafe ,係舒服既環境傾下計飲下野,渡過愉快嘅週末🥰 抹茶係用一個小碗裝,好有日本嘅感覺😌 茶味香濃,好提神。黑松露蟹肉布里芝士多士滿滿一碗黑松露蟹肉🥹,搽完全部多士仲有剩,芝士味道濃郁,黑松露同埋蟹肉反而冇咁重味,唔錯嘅前菜👍鴨肉蕎麥麵鴨肉個湯真係唔講得笑,有港式燒鴨嘅味道🤣 好香濃既湯底,天氣凍嘅時候食返碗熱辣辣嘅湯麵,正👍重點✨ Dutch Pancake我哋嚟既主要原因就係為咗佢,果然不失所望好食🫶 第一次食 Dutch Pancake,餅邊煎得好脆,餅本身冇咩味道,配上佢嘅toppings無花果合桃同埋楓糖漿(定係蜂蜜?),甜度剛剛好,好好食😋 我地再加左球雪糕,令成件事更上一層樓,完美嘅配搭✨✨最後其實好飽,但係見到佢個巴斯克芝士蛋糕實在太吸引,芝士味同奶味好濃郁,微微流心,必試!

抹茶係用一個小碗裝,好有日本嘅感覺😌 茶味香濃,好提神。

黑松露蟹肉布里芝士多士

鴨肉蕎麥麵