2020-05-02 530 瀏覽
成日都聽人講呢間海南雞好出名,所以今日禁岩嚟到西貢就試下佢。間舖頭好細,得5,6張枱倒。今日好彩係平日少人啲如果唔係一定有排排先食到。我地兩個人想食多少少嘢,所以叫左個金雞二人餐。首先嚟咗個南瓜湯,好重南瓜味同好溶,好真材實料好好飲。-西貢滷水狀元蹄滷水汁好入味,令到成隻豬手都好有滷水味。另外隻豬手好滑,唔會乾柴柴,脂肪同肉嘅比例都啱啱好。真係食唔停口。-無骨海南雞半隻到主角出場啦,一攞出嚟就見到隻雞好嫩滑。但你就唔好expect 佢會好有雞味😂 啲雞做到嫩滑已經好好😋另外嗰啲醬油都做得好好味。-雞油飯一聞落去就已經好香雞油味,呢個雞油飯都煮得好有心機,唔單止落雞油煮仲有加咗啲炸蒜同八角,等個雞油飯更加有層次。👍🏻176蚊食到咁多好味嘅嘢,真係好抵。唔怪得知,咁多人會過嚟排隊。下次會再嚟食👍🏻

南瓜湯

首先嚟咗個南瓜湯,好重南瓜味同好溶,好真材實料好好飲。
西貢滷水狀元蹄
-西貢滷水狀元蹄