2023-12-27 105 瀏覽
以前嚟西貢通常都係玩水同出島,好少喺西貢市區入面認真行吓,原來西貢已經有好多小Cafe,仲要好文青feel。行過發現原來元朗好出名嗰間Kachimushi竟然喺度開咗間分店,我個friend話佢d pancake好好食,所以諗都冇諗就走咗入去,好彩早少少,坐咗喺度唔夠五分鐘就已經坐滿人,之後都已經要排隊了。碗狸貓蕎麥麵我喺日本食嘅味道一模一樣,湯底+海帶+蕎麥麵,完完全全咁帶咗個日本嚟香港😆我朋友好鍾意食蟹,所以叫左個黑松露蟹肉沾醬配吐司,黑松露同蟹肉原來可以咁夾,個麵包又好似啱啱出爐咁,外脆內軟加埋個醬簡直係Perfect match!我哋order左黃豆粉年糕Dutch baby同抹茶紅豆Dutch baby,一上到枱就勁香蛋味,條邊好crunchy,中間又好鬆軟,兩個都係好日式嘅甜品呀🥹嚟得Cafe梗係唔少得杯咖啡,我哋叫咗ice cappuccino 同埋Dirty,整得靚嘅Dirty係可以一開始見到個layer分明,之後再慢慢滲落去下一層,佢呢度真係做到😍
  • Dirty
  • 黑松露蟹肉沾醬配吐司