西營盤 📌MOOJOO Lifestyle Cafe幾個月無踏足西營盤,今日路經藝里坊 • 2號地下,見開咗間寵物友善 Cafe ☕ 以寵物為主題嘅裝修,地方寬敞亦坐得舒服,見有食評話d 野食唔好食,咁啲嘢食真係唔太好食 ~ 呢個都真係事實 😖🥚雞蛋仔全日早餐 $148 ( 平日$128 • 週六日要加 $20 )呢個雞蛋仔 All day 早餐,除咗個雞蛋仔有啲新鮮感,擺得上枱之外,其他食材都好 hea。 [ 小兜仔茄汁豆 、 2條煙肉 🥓、 磨菇 🍄、 2 條腸仔 、2 粒太陽蛋 🍳 ] 。 ▫️雞蛋仔🥚上枱仲熱,外脆內亦算軟,內餡密度高,除咗外層,其他方面 & 味道上,都同一般雞蛋仔唔同,但味道又唔係唔好食,雞蛋仔嘅味道同 All Day 夾唔夾,鹹 vs 甜 match 與否,真係見人見智。▪️罐頭嘢茄汁豆~ 凍 & 腥腥地▫️2片煎得既唔香又唔熱嘅煙肉 🥓▪️2條熟咗,但唔熱嘅腸仔 ▫️磨菇 🍄冇菇味,又係唔熱▪️最okay 係2 粒太陽蛋🍳,煎得幾靚,上枱係熱辣辣🍟黑松露薯條 +$25 上枱係熱辣辣,有薯條香味,如果炸香少少會更好; 而黑松露醬較稀,亦冇乜黑松露味。☕ Signatur
西營盤 📌MOOJOO Lifestyle Cafe

▪️罐頭嘢茄汁豆~ 凍 & 腥腥地
▫️2片煎得既唔香又唔熱嘅煙肉 🥓
▪️2條熟咗,但唔熱嘅腸仔
▫️磨菇 🍄冇菇味,又係唔熱
▪️最okay 係2 粒太陽蛋🍳,煎得幾靚,上枱係熱辣辣

🍟黑松露薯條 +$25
☕ Signature Cappuccino $38
由於我嗌咗 Set,所以咖啡跟餐係半價,即$19,半價嘅性價比係吸引,咖啡嘅味道亦都唔錯,淨係個喵喵🐱 圖案都令人賞心悅目。
♦️題外話,店內有個戴眼鏡 男店員,行路跣來跣去,"撤check咁轉",鞋同地板產生嘅聲響係好吵耳,其實有冇諗過 影響客人休閒嘅心情❓

🔅 總括嚟講,飲品方面 ☕ 味道唔錯,但食物真係唔太好食,亦都唔太值,令客人有一種感覺好流又未到好伏嘅感覺,如果再幫襯,都可能都純粹淨係飲杯咖啡 ☕
2024-01-15