和男友去左西環一間新開的意式小酒館慶祝聖誕,入到去已經勁多打卡位,裝修設計是歐美式風格,以白色既牆身配上落地格子窗,可以增加光線提升空間感,復古嘅傢俬配上華麗嘅吊燈,營造出典雅嘅浪漫感覺炭烤牛骨髓l紅酒牛尾醬 l京蔥絲 l 意大利手打闊麵油脂感的牛骨髓,入口即溶,再撈埋煙韌彈牙的手打闊條麵,蛋味香濃,每一條意粉都瘦牛骨碎嘅精華,好滿足!慢煮和牛牛面頰l意式玉米糕l松露呠酒燒醬牛面頰非常嫩滑細緻,配埋超濃香的特製松露醬,實在太好吃了!配菜都好有驚喜,一開始以為是炸薯餅,原來係意大利的傳統小菜,相傳羅馬時代就已存在,係把粟米粒磨成粉狀再加入芝士去炸,食落去更酥脆更滋味Alice in Wonderland 愛麗絲讓人聯想起愛麗絲跌入夢境世界嘅情景,係一款帶點酒精的甜酒,混合左芒果、菠蘿和熱情果,酸酸甜甜的味道好清新!必點👍Agave Clove 四葉草加入左芹菜,芫荽、龍舌蘭和製成,在杯邊灑上辣味的海鹽,入口清新帶辣勁,好刺激😂
炭烤牛骨髓l紅酒牛尾醬 l京蔥絲 l 意大利手打闊麵
慢煮和牛牛面頰l意式玉米糕l松露呠酒燒醬