📍Blossom西環西營盤般咸道63B-F興漢大厦地下2號舖.🤢Crab Meat Linguni (係 張餐牌串錯字)💰$108.🤢Dirty💰+$30.天陰陰 心情鬱悶就諗住放飯去搵cafe坐下然後山長水遠搭咗2個站去西營盤再行咗5分鐘去到Blossom.落雨坐窗邊吧枱 其實幾好feel朦朦朧朧 大家都睇唔清對方 隔住一塊玻璃就另一個世界啲小擺設排得靚靚地 旁邊仲有幾盆植物但長期都有隻蟻喺到爬 我真係好困擾.Menu選擇唔多 揀咗pasta+coffee嘅組合.一路食一路懷疑呢碟係咪crab meat linguini佢係咪比錯mushroom linguini我?我淨係見到菇 都淨係食到菇Where is the 蟹肉?放大鏡都搞唔掂 我搵緊呢個🔬食食下先食到啲殼定骨嘅嘢 先知佢無上錯菜講返主菜阿菇 啲菇又硬又乾就好似將杯麵啲抽乾晒水嘅配料 再重新浸水發返漲試圖盡力營救 但手術失敗病人彌留狀態 thanks.杯dirty黎到 我load咗好一陣 到底我order咗啲乜嘢?🤷🏾‍♀️呢杯嘢 點睇都唔係dirty奶呢?分層呢?我真係好想請教下沖呢杯嘢嗰位仁兄咩叫dirty唔係將啲料一齊
📍Blossom
西環西營盤般咸道63B-F興漢大厦地下2號舖
🤢Crab Meat Linguni (係 張餐牌串錯字)
💰$108
啲小擺設排得靚靚地 旁邊仲有幾盆植物
但長期都有隻蟻喺到爬 我真係好困擾
Menu選擇唔多 揀咗pasta+coffee嘅組合
一路食一路懷疑呢碟係咪crab meat linguini
佢係咪比錯mushroom linguini我?
我淨係見到菇 都淨係食到菇
Where is the 蟹肉?
放大鏡都搞唔掂 我搵緊呢個🔬
到底我order咗啲乜嘢?🤷🏾‍♀️
呢杯嘢 點睇都唔係dirty
奶呢?分層呢?
我真係好想請教下沖呢杯嘢嗰位仁兄咩叫dirty
唔係將啲料一齊上枱就叫完成 仲要有中間handle食材嘅technique
滑蛋蝦仁同蝦仁炒蛋都唔同嘢黎啦大佬呀
勁呀 飲落無奶味㗎 我都唔知我飲緊咩